top of page

FGC Golf Gymnastik

 

FGC Golf Gymnastik kaldes også Sportsgolf og har været en aktivitet i klubben i mange år.
 

Vi tilbyder fysisk træning direkte rettet mod golfspillere, gennem træningen kan du opnå forbedring på din timing, koordination, smidighed, stabilitet, balance, styrke og kondition. Du undgår lettere skader og er igennem den fysiske golfrelaterede træning, i stand til at opnå mere stabilitet i dit golfspil.


Aktiviteten finder sted fra oktober til marts måned en gang i ugen. Det har skiftevis været tirsdag eller onsdag med en varighed på 2 timer og finder sted i tidsrummet 17 til 20. Vi lejer os ind i en kommunal idrætshal der passer til formålet og stiller selv med alle de redskaber der skal bruges til formålet.

Der er en brugerbetaling på 400 kr., som opkræves af FGC til dækning af lejen af idrætshallen.

Selve sportsgolftræningen består af 50 min. golfrelaterede gymnastikøvelser til god rytmisk musik.

Vi kan love at alle muskler du kender, og sikkert også et par stykker du ikke kender, bliver arbejdet grundigt igennem af de to erfarne instruktører er Rigmor Toft og Kirsten Kobborg.

Derefter starter vi med golfrelaterede øvelser i 45 min. med forskellige redskaber inklusiv golfjern/køller.

Det gør vi ved at dele alle deltagere op i makkerpar på 2 eller 3 hold og fordele på træningsstationer der er placeret i 2 eller 3 træningscirkler. Instruktører er ligeledes erfarne Gert Reinholt og Jørn Kjær-Nielsen.

Fx 36 deltagere giver 18 par, som fordeles med 6 par i hver trænings ring af 6 redskabsøvelser.
I løbet af de 45 min. roteres der internt mellem alle ringene så alle kommer gennem alle øvelser.

Der afsluttes med 10 min. udspænding ved Rigmor eller Kirsten. Efterfølgende plejer mange at samles i cafeteriaet til den fælles, hyggelige og ”nødvendige” optankning af væskedepoterne.


Det kan være svært at komme ind på holdet for nye deltagere, da de der har været med det sidste år først får buddet om at fortsætte. Normalt er vi mellem 40 til 42 deltagere per sæson inkl. instruktører. Erfaringsmæssigt bliver der mellem 6 og 10 pladser ledigt hvert år. Vi annoncerer antallet af ledige pladser i løbet af oktober måned.

Er du interesseret kan du altid kontakte Rigmor Toft (2966 8222) eller Gert Reinholt (2369 6463).

bottom of page