FGC Nyhedsbrev
Nr. 15
21. december 2012

Julehilsen fra Fredericia Golf Club


Kære medlem

Når du læser dette nyhedsbrev, er de første udvalg og klubber i klubben allerede gået igang med deres planlægning af aktiviteter i det kommende år. 

Sæson 2013 bliver et spændende år. 

Et af højdepunkterne vil blive indvielsen af den nye cafe/restaurant, som helt sikkert bliver et dejligt samlingssted for medlemmer og gæster og dermed et stort aktiv for vores klub. 
Vi skal også fejre klubbens 20 års jubilæum samt byde velkommen til en ny Pro og en ny chefgreenkeeper. 

På nuværende tidspunkt er det usikkert, om vi får en ny shop. I modsat fald vil der alene blive salg af nødvendige forbrugsvarer. 

Det kan allerede nu røbes, at vi i jubilæumsåret vil tilstræbe, at der løbende bliver mange spændende aktiviteter og mon ikke der kommer invitation til en jubilæumsturnering med efterfølgende fest?   

2013 bliver som nævnt et spændende år, men økonomien vil fortsat være stramt, idet vi endnu mangler at afvikle den sidste del af den gamle gæld. Her i vintermånederne bliver der arbejdet hårdt for at øge klubbens indtægter gennem samarbejdsaftaler med sponsorer og salg af golfarrangementer mm. Det altafgørende fundament for klubbens økonomi er dog antallet af medlemmer. Det er derfor meget vigtigt at tiltrække nye medlemmer til afløsning for de, som hvert år forlader os. Til at løfte denne opgave, har klubben brug for hjælp fra alle, så inviter dine naboer, venner og bekendte på besøg i Fredericia Golf Club. De kan sammen med dig låne udstyr og afprøve golfspillets herligheder på par 3 banen helt kvit og frit.

Turneringsudvalget har allerede fastlagt et spændende turneringsprogram for næste år. Golfsæson 2013 skydes i gang d. 7. april med årets åbningsturnering, der vanen tro sponsorers af Juhl Herre og Dametøj. Sæt allerede nu kryds i kalenderen ved 7. april 2013.

Til sidst vil jeg gerne på vegne af Fredericia Golf Club ønske alle en glædelig jul og et godt nytår. Det kommende år er jeg overbevidst om, kommer til at byde på mange gode golfoplevelser.
Martin Libak - På vegne af Fredericia Golf Club

Klubbens nye restaurant


Mad, smag og hyggelig atmosfære er nøgleordene for Fredericia Golf Clubs nye restaurant, der har det erfarne forpagter par Jane og Johnny Poulsen ved roret.

Jane og Johnny er bosiddende med deres 3 børn i Middelfart og gift på 11. år. Parret har sammenlagt 35 års erfaring indenfor Hotel og Restaurant branchen både i ind og udland. De seneste 10 år har parret opbygget en forretning i Fredericia området, som spænder bredt.


"Vi er gode til det vi laver, har vi fået fortalt." Udtaler Johnny og Jane med et smil, som glæder sig til at komme igang med restauranten.
 

Restauranten mangler et navn.

Johnny og Jane har styr på kogepladerne, men mangler imidlertid et navn til den nye restaurant. Til det medlem af Fredericia Golf Club, som kan komme med det bedste forslag på et navn til klubbens nye restaurant, udlodes 3 gode flasker rødvin. Navneforslag kan sendes på e-mail til a29ra2Fub2tAbWFpbC1vbmxpbmUuZGs=.

Vi forventer at kunne præsentere navnet på vores nye restaurant i starten af 2013. 
  
Alle klubbens medlemmer, sponsorer og samarbejds-partnere opfordres til at støtte op om vores nye restaurant. 

Tag godt imod Jane og Johnny Poulsen.


Martin Libak - På vegne af Fredericia Golf Club

Baneændringer til 2013


Ændring på Hul 10


For en del år siden, havde vi på hul 10 store problemer med vildfarende bolde fra tee-stedet til naboernes haver. Derfor blev tee-stedet flyttet, og der blev plantet nogle hurtigt voksende træer, nemlig de popler der stadig står til højre for fairwayen. Poplerne har virket efter hensigten – problemet med de vildfarne bolde er løst.

Nu er poplerne imidlertid blevet så store, at de giver andre problemer. Det største problem er, at rødderne ligger så overfladisk, at de ødelægger fairwayklipperen, men samtidig er det også et problem, at de står så tæt at det er meget vanskeligt at klippe semiroughen mellem træerne. Et yderligere problem er de store mængder blade om efteråret, som gør det næsten umuligt at finde bolde i området.

Baneudvalget har derfor besluttet, at poplerne skal erstattes - sandsynligvis af egetræer. Arbejdet vil blive udført i to tempi, idet man i første omgang bevarer træerne tættest på tee-stedet. Dette dels for at beskytte de nyplantede træer, dels for at bevare hullets karakter som et dogleghul.

Ændring på Hul 11

Som mange medlemmer nok allerede har bemærket, har greenkeeperstaben fjernet bevoksningen omkring greenen på hul 11. Ændringen er sket udelukkende med faglig begrundelse, arbejdets formål er at forbedre tilstanden af greenen på hul 11, der tidligere led under skyggevirkningerne fra bevoksningen.  

Af Baneudvalget

Nyt fra turneringsudvalget


Turneringsudvalget har til sæson 2013 tilrettelagt et spændende og varieret turneringsprogram.

Der er turneringer, hvor det hyggelige og sociale er i fokus - Det er ofte makker- eller holdturneringer, og spilleformen er typisk stableford.

De mere sportslige turneringer er derimod oftest individuelle, og turneringsformen veksler mellem slagspil, hulspil og stableford.

Turnerings-sæsonen starter med åbningsturneringen den 7. april, hvor Juul herre og dametøj / Red&Green er sponsor. Der er igen i år mange kendte sponsorer, Home til vores "Home cup", Sejersen,  Royal Unibrew, Sydbank, Vestfyns Bank til en 3 dages turnering i samarbejde med Lillebælt og Vestfyn GC samt Tøjeksperten.

Alle turneringsdatoer og tidspunkter offenliggøres på golfbox i løbet af januar, de sidste detajler om hver enkelt turnering offentliggøres på Golfbox senest en måned før afvikling. På golfbox kan du læse alt om de spændende turneringer og efterfølgende tilmelde dig.  
 
Vi glæder os til at se dig til mange gode golfdage i Fredericia Golf Club.

Af Turneringsudvalget

Begynderforløb 2013


Til alle nye interesserede, ung som gammel, tilbyder Fredericia Golf Club begynderforløb som introduktion til golfspillet. Det er en god måde at lære spillets finesser på, både praktisk og teoretisk. 

I foråret 2013 starter Fredericia Golf Club nye forløb op, tid, datoer og program er endnu ikke fastlagt. Men der bliver med garanti rift om pladserne, som der var ved det seneste forløb i sensommeren 2012. 

Interesserede er meget velkommen til kontakte sekretariatet tlf. 75 52 30 32, tilmeldinger modtages med glæde.    

Samarbejdsaftale med Bravo Tours


Fredericia Golf Club har indgået en samarbejdsaftale med Bravo Tours, som er danmarks største udbyder af golfrejser.

Igennem aftalen støtter Bravo Tours Fredericia Golf Club med et fast beløb pr. rejse der sælges til medlemmer af Fredericia Golf Club. Bravo Tours pointerer, at støttebeløbet til Fredericia Golf Club ikke er indregnet deres rejsers pris, men udelukkende reducerer deres fortjeneste pr. solgte rejse.

Bravo Tours har indvilget i, at sponsorer en klubturnering i 2013 samt at afholde et spændende rejseforedrag i vores klubhus.

På klubbens hjemmeside kan deres læses mere om aftalen og der kan altid findes relevante tilbud fra klubbens samarbejdspartnere.