FGC Nyhedsbrev
nr. 19
8. oktober 2013

Kære medlem

 

Efter en god og tør sæson, hvor banen har fremstået perfekt
er efteråret nu over os. Hvis vi alle krydser fingre får vi forhåbentlig en tør og lun oktober, hvor vi fortsat kan nyde mange gode golfrunder. 
    
Årets sidste klubturnering "Løvfaldsturneringen" blev afholdt i lørdags d. 5. oktober, længere nede i nyhedsbrevet kan turneringens resultater læses.
  
I nyhedsbrev 19 herunder kan du læse om følgende punkter:
 
* Korte informationer
* Banestatus
* Thanksgiving 2013
* Indlæg fra Juniorudvalg
* Indlæg fra Eliteudvalg
* Hvis du slicer på hul 10
* Vintertræning med PGA Pro Jon Boserup
* Øvrige vinteraktiviteter
* Hole In Ones

Korte informationer:


Årets generalforsamling:

Årets generalforsamling afholdes den 28. november kl. 19:00 i lokalet "Fredericia Furniture Lounge" i Fredericia idrætscenter.

Ændring af medlemskab for sæson 2014

Ændring af medlemskabstatus samt udmeldelse af FGC skal ifølge klubbens vedtægter ske skiftligt til sekretariatet seneste lørdag d. 30. november 2013. 

Husk nu at lukke igennem - således vi sikre hurtigt spil på banen

Undskyldninger som: "vi skal alle spise sammen bagefter", "vi spiller en vigtig match", "det nytter ikke noget at vinke igennem" og andre undskyldninger man finder på for ikke at lukke igennem, DUR IKKE. 
 

Banestatus fra Greenkeeperstaben

Temperaturen er nedadgående og sæsonen går mod enden.

I greenkeeperstaben er vi ved at forberede greens til overvintring. Midt i september blev de prikket, sået og topdresset og hullerne er så småt ved at lukke sig igen.

Væksten er ved at aftage og dermed også klipningen, men duggen vil blive taget af greens hver morgen for at få overfladen på greens tør. Det er både for spillerens skyld, men også for at mindske favorable forhold for svampe-sygdomme, som stortrives under fugtige forhold.

I forbindelse med vores dispensation for brug af pesticider har vi fået tilladelse til at gøre brug af svampe-midler på greens. Vi sprøjter forebyggende mod sneskimmel midt i oktober og igen i december, alt efter hvordan vejrforholdene tillader det.

Der vil endvidere blive sprøjtet mod stankelbenslarver i greens, som bevirker at råger elsker at sidde på vores greens og hakke dem op for at få fat i stankelbenslarverne. Midlet som vi bruger, er et biologisk bekæmpelsesmiddel og indgår derfor ikke som et pesticid, der skal dispenseres for.
 
Vi kommer ind i tiden, hvor der kan forekomme rimfrost på greens om morgenen. I skal være opmærksomme på, at på morgener med rimfrost vil der blive spillet til de midlertidige greens indtil rimfrosten er væk fra de enkelte greens. Greens der ligger i skygge vil derfor blive åbnet senere end greens i solen. Når frosten for alvor tager fat vil greens blive lukket og vi går over til vinterbanen. Forvent at greens vil blive lukket i starten af november – forhåbentlig midt i november. Igen helt afhængigt at vejret.
Vintergreens er blevet klippet ud i semiroughen, hvorefter vi har prikket dem og topdresset dem, så de er klar til vinterens brug.
 
Under det netop afholdte baneudvalgsmøde viste jeg rundt på banen og forklarede nogle af de ideer og planer jeg har til arbejde henover vinteren. I forbindelse med at klubben har sadlet om på maskin siden og har erstattet den udtjente selvkørende semi rough klipper til traktor med bugseret klipper, betyder det at nogle træer vil blive fjernet for bedre at kunne komme rundt med traktoren. De træer vi har valgt at fjerne er markeret op med blå maling på banen. 
Chef Greenkeeper Martin Asger Sørensen

Thanksgiving 2013


FGC værdsætter den store indsats, som mange medlemmer yder for at få vores klub til at fungere. Som tak for indsatsen er alle der har ydet en indsats i 2013 inviteret til Thanksgiving Turnering:

Søndag den 13. oktober 2013.

Klubben har udsendt personlige invitationer via e-mail. Men da der er tale om mange invitationer kan der være sket fejl i udsendelsen. Hvis du har bidraget med en frivillig indsats, men ikke har modtaget invitation, kan du tilmelde dig pr. e-mail til bWFpbEBmcmVkZXJpY2lhZ29sZmNsdWIuZGs=.
 

Resultater fra Tøjekspertens Løvfaldsturneringen

 
Lørdag den 5. oktober mødte 90 spillere op til sæsonens afsluttende turnering i FGC. Turneringen blev afviklet som en makkerturnering. Dagens stille vejr bevirkede til mange gode scores. Efter spillet på banen var der spisning i Restaurant Spoon, og præmieoverrækkelse ved Martin Bossel fra Tøjeksperten Fredericia. Martin Bossel havde valgt at fejre hans 34 års fødselsdag i FGC, så efter præmieuddelingen blev der råbt et højt hurra, både for fødselaren og alle dagens vindere.

 


 
Af turneringsudvalget

Indlæg fra juniorudvalget

Klubbens juniorer har igennem sæson 2013 deltaget i kredsturneringer, JDT turnering, holdturneringen under DGU U16B samt ranglisteturneringer.
  
I de flest af turneringerne har FGC juniorer klaret sig godt og opnået topplaceringer, dog uden at nå helt til tops. 
  
Der er sæsonen igennem blevet afholdt junior fredagsspil, hvor juniorerne har spillet for-ni. Der er blevet spillet forskellige former for golf. Dette er gjort for at vise juniorerne, at der findes andre spilformer end stableford og slagspil.
  
Juniorudvalget har i løbet af året afholdt 2 arrangementer. I foråret blev den traditionelle forældre mod junior match afholdt, desværre tabte forældrene med ganske få point. Det passede fint idet det var juniorernes tur til at vinde, forældrene var nemlig forsvarende mestre fra 2012.  
  
I efteråret har udvalget afholdt Ryder Cup 2013, hvor juniorerne overnattede fra fredag til søndag i 2 store tipi telte. Arrangementet blev afviklet over 4 x 18 huls runder samt 1 x 11 huls runde golf.
Juniorerne gik vildt op idet. USA førte gennem hele matchen, og vandt fortjent om søndagen.
Der deltog 14 juniorer i Ryder Cup 2013.
 
Igennem sæsonen der er gået, har vi løbende været ca 25 juniorer til spil/træning/arrangementer. DER ER ALTID PLADS TIL FLERE.

Af juniorudvalget

Indlæg fra eliten

1. divsion damer:

Pigerne i 1. division spillede deres sidste puljekampe den 3. og 4. august og med 2 sikre sejre var pigerne en suveræn vinder af puljen med maksimum point. Dette betød, at holdet skulle spille om oprykning til elitedivisionen mod Frederikshavn. Denne match blev afviklet lørdag den 31. august på Brønderslevs Bane. Holdet var ramt af afbud fra de to bedste spillere, Camilla og Iben, men alligevel lykkedes det pigerne at føre med 3-1 efter de to foursomes. Derfor skulle holdet blot bruge 1 sejr og 1 delt match i de 4 singler, men desværre var heldet ikke med pigerne. Det lykkedes kun at vinde en single, så pigerne tabte 7-5. Så holdet er også at finde i 1. division næste år.
 
4. division herrer:
Sæsonen er nu slut og der kan gøres status. Målet var en oprykning til 3. division, det glippede desværre med de absolut mindst mulige marginaler. Vi endte med de samme point som Vejen, som desværre var bedre indbyrdes.
Ser man bort for den glippede oprykning så syntes holdleder Clavs Elmann at det har været en god sæson, som skaber optimisme til næste år. Der har været et stabilt fremmøde til træning og der er kommet et par nye emner til holdet, så alt tegner til en god sæson næste år.
 
Individuelle resultater:
FGC’s elitespillere har i 2013 været repræsenteret i individuelle turneringer og de har gjort sig fint bemærket ved flere lejligheder. Iben Sass Hvass er taget på college i USA og hun har netop vundet sin første turnering. Iben vandt individuelt og hendes hold Westeners vandt samlet.

Camilla og Kurt Nielsen har deltaget i DM for 2 generationer i Grenaa og sikrede sig en bronzemedalje.

Camilla Nielsen har deltaget i DM i slagspil i Lyngbygaard.  Camilla sluttede på en 10. plads. Senest har Smilla Taaning deltaget i årgangsmesterskaberne i Åskov og Smilla spillede en flot 2. runde og sluttede på en 2. plads.
 
Eliten slutter sæsonen af med sæsonafslutning den 19. oktober, tak for en god sæson.
 
Eliteudvalget Clavs

Hvis du slicer på hul 10

 

FGC har modtaget en henvendelse fra en nabo til banens hul 10, der oplever mange vildfarne golfbolde i hans have og på hans tag med skade til følge. 
 
FGC er uden ansvar for de skader, som klubbens spillere og gæster forvolder på anden mands ejendom. Hvis man på hul 10 slår et slice eller et hook (ventrehåndsspillere) som flyver over popelhegnet i højre side, er det ens eget ansvar at tage kontakt til naboen for at undersøge om den vildfarende boldt har forvoldt skade. Et godt forhold til klubbens naboer er yderst vigtigt, derfor henstiller klubben til, at hvis du er i tvivl, så gå over til huset via Golfvænget efter din golfrunde og forhør, om naboen på det tidspunkt, hvor du måske har ramt hans hus, har observeret noget. Det er i den forbindelse nok godt, hvis du som golfreglerne foreskriver har mærket din bold, således at du dermed kan fjerne evt. tvivl om, hvorvidt det netop var din bold, der forvoldte skaden.

Vintertræning med Jon Boserup

Nu hvor årets golfsæson lakker mod ende, vil jeg benytte lejligheden til at takke alle klubbens medlemmer og udvalg for et fantastisk år. Jeg har følt, at I har taget rigtigt godt imod både mig og min undervisning. Det er jeg rigtig glad for og jeg ser frem til flere sæsoner i klubben. Sæson 2013 startede meget langsomt. Vi endte dog med at få et fantastisk tørt og varmt år med gode muligheder for golfspil og træning. Jeg har set rigtig mange af jer på rangen i løbet af året og håber selvfølgelig på at se jer alle i løbet af vinteren i klubbens indendørstræningscenter.
Igennem vinteren tilbyder jeg træning for klubbens medlemmer og gæster. Eftersom I aldrig rigtigt har haft fast mulighed for vintertræning, starter jeg med at tilbyde træning hver tirsdag mellem kl. 15:00 og 19:00.  Første mulighed for vintertræning bliver tirsdag d. 5. november. I skal være opmærksomme på at de uger hvor der ikke er fast klubtræning, skal der være booket minimum 3 lektioner i tidsrummet, før jeg afvikler træningen.
Jon Boserup

Øvrige vinteraktiviteter


Vintergolf 2013/2014:
 
Vintergolf starter lørdag den 2. november kl. 7:15 eller når solen er stået op. Læs mere om vintergolf.
 
Simulator og indendørstræning:
 
Klubbens indendørs træningslokale kan benyttes gratis hele vinteren. For at komme ind i lokalet skal man have en E- nøgle. Nøglen kan erhverves i sekretariatet mod et depositum på kr. 150,-
 
Henover den kommende vinter har alle mulighed for benytte klubbens indendørs golfsimulator. Nærmere information og priser - klik her.    
Aftale med Ficness: 
 
FGC har indgået et samarbejde med Fredericia Idrætscenter, som giver alle medlemmer mulighed for at opnå rabat på medlemskab af idrætscenterets træningstilbud FICNESS.
 

Tillykke til Anders Jacobsen, Børge Pedersen og Louis Bodé

 
Der er i årets løb spillet ca. 30.000 golfrunder ved FGC og ud af dem er der indtil nu lavet 6 hole in ones.
 
Siden sidste nyhedsbrev er der lavet 3 "hole in one", stort tillykke til Anders Jacobsen, Børge Pedersen og Louis Bodé. 
 
 
Oversigt over årets Hole In Ones:
 
11. maj             Helle Jensen på hul 15 
19. juni             Erik Grabow på hul 12
08. juli              Carl Thomsen på hul 12
03. august         Anders Jacobsen på hul 8
30. august         Børge Pedersen på hul 12
22. september    Louis Bodé på hul 12
 
Alle præstationer er alle blevet belønnet med en 10årig malt whisky sponseret af Egeris Vin.dk.