PRO - Jan Frej Pedersen

Billede: Jan Frej sammen med Line Vedel, Nr. 2 ved EM individuelt damer 2010

Jan Frej Pedersen er 48 år og stammer oprindeligt fra Langå. Han er gift, har to børn og bor lige nord for Strib, Middelfart.

Som amatør, har han repræsenteret Danmark både på junior- og seniorlandshold igennem perioden 1982 til 1994, samt vundet Danmarksmesterskaber som junior og senior (han er blandt andet en af de to herrer som har vundet det danske hulspilsmesterskab 2 år i træk).

Han har derudover lavet flere internationale topresultater både i europa og usa hvor han spillede college golf i 4 år for Houston Baptist University hvor han spillede på hold med Colin Montgommery, Colin´s sidste år som collegespiller (det år, 1986, blev holdet nr. 4 ved det NCAA mesterskaberne 1 division).

Han blev Bachelor i Økonomi og Finansering fra Houston Baptist University i 1991.
Som træner startede han i Himmerland Golf & Country Club samt som frivillig leder i nordjylland af DGU Projektet, Talentskolen i 1995. Ud over at arbejde med alle typer af golfskoler og undervisning, blev han elitetræner i Himmerland Golf & Country Club samt den primære organisator og træner for Himmerlands Golf College frem til 2004.

I 2002 blev han assisterende Landstræner med hovedansvar for juniorgolf i danmark under daværende landstræner, Magnus Landstrøm og arbejdede som landstræner frem til 1 januar, 2011. Landstrænerteamet som var et af det mest succesfulde landstrænerteam i dansk golfhistorie frem til og med 2010 målt i medaljer ved de største internationale mesterskaber (fra 2005 til 2010 fik Danmark flere medaljer ved em og vm end de 30 forgående år tilsammen) fik i 2010 tildelt Team Danmarks Talentudviklingspris, blandt alle idrætsforbund i Danmark.

Som Landstræner var Jan Frej involveret som Tovholder og forfatter på projektet der udarbejdede bogen: ”Aldersrelateret Træning i Golf” samt meget af det materiale som lå til grund for talentudviklingen både dengang og i dag. Herudover udarbejde han en ny grundbog for Teknisk Undervisning for den danske trænerskole som blev introduceret i efteråret 2008 og stadig er udgangspunktet for det materiale der bruges i dag.

Fra 2011 til januar 2015 har Jan Frej været involveret i forskellige opgaver for Golfklubber og andre organisationer. Funktioner og steder har været: Headpro Ikast Golf Klub og Silkeborg Golf Klub, træner i Dansk Junior Golf Akademi, Elite- og Juniortræner i Ikast Golf Klub og Mølleåens Golf Klub, træner på Højskolekurser for Idrætsskolerne i Ikast, Instruktør på Talentkurser for DGU, Instruktør på Begyndertræneruddannelsen og Juniortræneruddannelsen (DGU & PGA), instruktør på Grundtræneruddannelsen, Niveau 1 og niveau 2, samt træner for almindelige, Juniorer, Talenter, Landsholdsspillere og Proer.

For 2015 er Jan Frej tilknyttet Kellers Park Golf Club og Fredericia Golf Club med det overordnede ansvar for at servicere klubbens og medlemmernes sportslige og træningsmæssige behov. Herudover er Jan Frej involveret i den fortsatte udviklingen af det tekniske undervisningsmateriale på Trænerskolen samt Grundtræneruddannelsen og har arbejde med talenter og Landsholdsspillere bl.a. med spillere i i Trekantsområdet.

Han er kendt for at være meget præcis i sin undervisning samt for at bruge video og trackman til at understøtte sin undervisning. Undervisning skal hjælpe med at få tingene til at fungere bedre – hvis det ikke gør det, er der en god mulighed for at man arbejder på noget som gør det vanskeligt at lykkedes. Golf er svært nok, så man skal ikke arbejde på noget som gør det endnu svære at lykkedes.