Banestatus uge 46

14.11.2017
Jeg har valgt at lukke for spil på for 9. Vi har ikke mulighed for at få klippet græsset ned på disse huller og da vi ikke har været derude siden start oktober på grund af vand, er græsset blevet meget langt.

Min vurdering er at det ikke har meget med golf at gøre og derfor er det min opvejning at det slid der er på banen ikke står mål med formålet, at bare nogenlunde have fornøjelse af golf spillet. Jeg hører folk har brugt 3,5 time på at spille 9 huller med lede tid og det er der ikke meget sjov ved.

Bag 9 er dog åben for spil, da vi bedre har kunnet få denne del af banen er mere tør og derfor har vi kunne holde den klippet ned.

Jeg håber meget at vi får mulighed for at kunne komme ud og slå græsset ned, men det kræver brug af vores grønthøster og den kræver til gengæld fornuftigt bæreevne på jorden.

Med venlig hilsen
Martin Sørensen | Fredericia Golf Club

Banestatus uge 43 2017

24.10.2017
Kære alle sammen.

Jeg har fra i dag, den 24/10 lukket sommerbanen for sæsonen 2017.

Mit naive håb, om at der kunne være mulighed for at komme på sommerbanen igen i år, viste sig at være netop det; naivt.
Greens er mættede af vand, så trafik og spil på dem vil skade dem yderligere. Med alt fugtigheden kommer angreb af svampesygdomme. Vi holder vores færden på greens til et minimum, men vi skal ud på dem for at tilse dem.
Vinterbanen er gjort klar i det omfang, vi har kunnet i dette ”efterår fra helvede”…

Vi har prøvet at lave nogle nye teesteder til jer af samme kunstgræs, som er på driving range. Jeg håber, de kan bruges. Vi har ikke lavet til hele banen men er startet med et par huller, så giv endelig feedback på hvordan de er at slå fra, og om vi skal udvide til hele banen hen over årene.

Tak for denne sæson og jeg håber vi ses til generalforsamlingen og til næste års golfsæson.

Med venlig hilsen
Martin Sørensen, chefgreenkeeper

Banestatus efterårsferie 2017

16.10.2017
Det lyder efterhånden som en gammel traver, men ja, banen er stadig våd og vores sommerbane er ikke egnet til spil. Specielt er det tee stederne og til dels greens jeg er mest bekymret over. Greens dræner sådan set ok, men de dræner ned i et hul i leret som er fyldt med sten (faskine) og når dette hul er fyldt, drænes der ikke mere fra greens. Teestederne kan slet ikke klare sliddet og specielt ikke de vrid der er i jeres fødder når i slår til bolden.

Vi har gjort vinterbanen klar, og vi åbner den for spil tirsdag morgen.

Men jeg understreger at spil på vinterbanen kræver:

  • Brug af bærebag.

  • Man kan IKKE bruge mini-crossere, motoriserede løbehjul.

  • Man slår sine slag fra en måtte.

  • Vi forbeholder os ret til at sende folk af banen, hvis ovenstående ikke bliver overholdt

  • Vores vintergreens er ligesom resten af banen våde. For at skåne dem, vil jeg forslå, at man i sin fligt aftaler regler om givne puts. Evt. givet 2 put hvis man er inde på det lavt klippede. Givet 1 put hvis man er indenfor en køllelængde.
Vi har ikke lagt sommerbanen helt i seng for sæson 2017 i det, måske naive, håb om at der lige skulle komme en periode med optørring af banen. Flagene står stadig på greens og der er stadig tee klodser på tee´s, men de er ikke i spil så lad venligst være med at bruge dem. Alle greens og tee´s kan betragtes som Areal Under Reparation, så drop fri fra dem hvis i skulle lande derinde.

Greenkeeperne

Vedligeholdelsesmæssigt har det i sandhed været en udfordring på det seneste. Græsset har været fuldstændigt ligeglad og groet lystigt. Vi har prøvet at klippe når vi kunne, uden at køre banen i smadder, men nu ser det ud til at vi skal have mere regn sidst på ugen og derefter skulle temperaturen dale. Så forhåbentligt slapper græsset af med at gro!! Vi prøver at klippe semiroughen ned inden det hele lukker ned. Det vil foregå med nærmest den mindste maskine vi har, men den der er mest skånsom. Det tager sin tid, men sådan må det være lige nu.

Så tænker man måske derude. Hvis man ikke kan lave banen, hvad laver alle de greenkeepere så!?. Jo, vi er tyvstartet på vores vintervedligeholdelse af maskinerne, så de er klar til sæsonen 2018. Vi har brugt tid på at forbedre vores arbejdsforhold heroppe på greenkeepergården så vi får udnyttet pladsen bedre og nemmere kan komme til vores redskaber.

Med efterårsferiens komme er vi også begyndt, at afspadsere de overarbejdstimer der er blevet sparet op i løbet af sommerens dræningsprojekter og weekendarbejde.

Vi har en del renoveringsopgaver på vores maskinpark, hvor vi har flere klippeled, der efter 10 års slidtage nu er helt færdige. Maskinen inde bagved er stadig operationsdygtig, så ved ”bare” at renovere sliddelene kan vi spare indkøb af helt ny maskine, og udskifte det der er helt færdigt. Til eksempel koster en helt ny fairwayklipper i omegnen af 500.000 kr. og vi kan renovere klippe leddene for ca. 40.000 kroner.

Vi har heldigvis et mekanikerhold, under Lars´s kyndige ledelse, som er fantastiske til at holde vores grej kørende og komme med ideer til nye redskaber, som kan hjælpe os i fremtiden. For tiden er vi ved at udvikle vores egen drænredskab, som forhåbentligt virker efter hensigten, men som med alle prototyper må vi lære og forbedre når vi ser den i aktion.

Banestatus 18. september

18.09.2017
For en gangs skyld har jeg gode nyheder til jer. Ikke fantastiske, men dog stadig gode.

Det har nu tørret så meget, at vi kan åbne dele af golf banen igen. Hullerne 3 til 7 er dog desværre stadig så våde, at de ikke kan klare spil endnu.

Så banen spilles således: 1, 2, 8, 9 også bag 9. Der er dog fortsat våde pletter rundt omkring. Det er specielt højre side af 14. og den sidste del af 14, og så er det før green på hul 18. Da banen er blød går vi over til at spille med oplæg på alle klippede arealer.

Vi har ikke kunnet komme på banen siden mandag d. 11. september, så derfor står græsset meget højt. Vi åbner først banen i dag klokken 11, så vi kan få banen slået og i har en chance for at finde jeres bolde.

Hvis vi skal lede efter noget som helst positivt ved alt det vand vi har fået, så er det at vores dræn arbejde på hul 16 har haft god effekt. Den seneste tids regn har dog vist os, hvor vi mangler et dræn. Det dræn ligger vi i, lige så snart vi kan komme til det næste forår.

Der er stadig lukket for buggy kørsel og vi ved ikke, hvornår vi kan åbne igen. Det kommer helt an på om og hvordan vejret arter sig. Det gælder også med hensyn til at fortsat kunne holde banen åben eller delvist åben. Vi har fået en lille buffer med de seneste dages tørvejr, men kommer der vedvarende regn, ja så bliver vi bombet tilbage hvor vi var. Vi holder øje med vejret og håber på det bedste, men vær opmærksom på at banens tilstand kan ændre sig meget hurtigt.

Tak for jeres tålmodighed over den sidste uge og jeg håber meget vi stadig kan nå at få en god afslutning på sæsonen.

Med venlig hilsen
Martin Sørensen, chefgreenkeeper

Billeder fra banen